Atentionare: Amenda pentru lipsa datelor companiei (denumirea, forma juridica, sediul social, numarul din registrul comertului si codul unic de inregistrare) de pe pagina de internet (website) a acesteia

Desi aceasta nu este o noutate, dar intrucat ne-am lovit in ultima vreme de acest lucru, dorim sa reamintim societatilor comerciale faptul ca inspectorii Garzii Financiare obisnuiesc sa aplice amenzi pentru nepublicarea datelor de identificare ale firmei (adresa sediu social, cod fiscal, nr. inregistrare la Registrul Comertului) pe pagina de internet a acesteia.

Interpretarea se bazeaza pe prevederile art. 74 din Legea 31/1990 republicata privind societatile comerciale:

Art. 74 – (1) În orice factură, ofertă, comandă, tarif, prospect şi alte documente întrebuinţate în comerţ, emanând de la o societate, trebuie să se menţioneze denumirea, forma juridică, sediul social, numărul din registrul comerţului şi codul unic de înregistrare. Sunt exceptate bonurile fiscale emise de aparatele de marcat electronice, care vor cuprinde elementele prevăzute de legislaţia din domeniu.

In acceptiunea inspectorilor, pagina de internet reprezinta un prospect/document intrebuintat in comert.

Potrivit prevederilor art. 2703 din Legea 31/1990 republicata privind societatile comerciale:

Art. 2703*) – (1) Încălcarea prevederilor art. 74 constituie contravenţie şi este sancţionată cu amendă de la 2.500 lei la 5.000 lei.

Desi nu agream aceasta intepretare, consideram ca efortul este unul minim si recomandam inserarea acestor informatii pe pagina de internet pentru a evita o posibila amenda.

This entry was posted in Fiscalitate - contabilitate and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.