Impozit pe veniturile microintreprinderilor – plecare salariat unic

Intrebare: In cazul in care compania noastra este platitoare de impozit pe veniturile microintreprinderilor si luna aceasta am incheiat raporturile contractuale de munca cu singurul salariat, cat timp avem la dispozitie sa angajam o alta persoana?

Raspuns:

Potrivit prevederilor art. 1121, in sensul titlului IV1, o microîntreprindere este o persoană juridică română care îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii, la data de 31 decembrie a anului fiscal precedent:

[…]

b) are de la 1 până la 9 salariaţi inclusiv;

Potrivit normelor de aplicare, pentru persoanele juridice care au un singur salariat care demisionează în cursul unei luni, precum şi în situaţia în care raportul de muncă încetează ca urmare a pensionării sau desfacerii contractului individual de muncă în urma săvârşirii unor acte care, potrivit legii, sunt sancţionate inclusiv prin acest mod, condiţia prevăzută la art. 1121 lit. b) din Codul fiscal se consideră îndeplinită dacă în cursul lunii următoare este angajat un alt salariat.

In concluzie, pentru a va mentine calitatea de platitor de impozit pe veniturile microintreprinderilor trebuie sa angajati o alta persoana pana cel tarziu in cursul lunii urmatoare celei in care s-au terminat raporturile contractuale de munca cu primul salariat.

This entry was posted in Fiscalitate - contabilitate and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.