Regim TVA – inchiriere autoturism catre o persoana impozabila din Republica Moldova

Intrebare: Societatea noastra a emis o factura de chirie catre o societate din Republica Moldova. Este vorba despre un colaborator caruia i-am inchiriat un autoturism al firmei pe care il foloseste in scopul obtinerii de clienti in Republica Moldova. Factura a fost emisa fara TVA si declarata in decontul de TVA la randul 13 ca operatiune scutita cu drept de deducere. Ni s-a comunicat faptul ca operatiunea este raportata eronat. La ce rand ar trebui inclusa factura respectiva?

Raspuns:

Din informatiile furnizate intelegem ca autoturismul este inchiriat pe o perioada indelungata. Astfel, consideram ca nu sunt aplicabile exceptiile privind locul prestarii prevazute la art. 133 alin. (4) lit. e) din Codul fiscal. Potrivit art. 133 alin. (2) din Codul fiscal, consideram ca operatiunea este impozabila la beneficiar. In concluzie, aceasta operatiune este neimpozabila in Romania si drept urmare trebuie inscrisa la randul 3 din decontul de TVA.

This entry was posted in Fiscalitate - contabilitate and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.