Impozitarea nerezidentilor – Extinderea ariei de impozitare de la 1 februarie 2013

Incepand cu 1 februarie 2013 orice achizitie de servicii prestate de o entitate nerezidenta va face obiectul impozitarii la sursa, indiferent de locul prestarii acestora (in tara sau in strainatate).

Desi OG 8/2013 a abrogat art. 115 alin. (1) lit. i) din Codul fiscal, iar serviciile de consultanta si management nu mai fac in mod specific obiectul impozitarii la sursa, modificarea art. 115 alin. (1) lit. k) a largit de fapt aria tranzactiilor ce va face obiectul impozitarii la sursa.

Conform acestui articol, orice venituri din servicii (inclusiv consultanta si management) prestate in Romania si in afara Romaniei, exclusiv transportul international si prestarile de servicii accesorii acestui transport, vor face obiectul impozitarii la sursa. Cu alte cuvinte, daca pana la 1 februarie 2013 faceau obiectul impozitarii la sursa doar veniturile obtinute de nerezidenti din prestarea de servicii de consultanta, de management sau alte servicii prestate strict pe teritoriul Romaniei, dupa 1 februarie 2013 vor face obiectul impozitarii la sursa toate veniturile obtinute de nerezidenti din prestari servicii (indiferent de natura si locul prestarii acestora).

This entry was posted in Fiscalitate - contabilitate and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Impozitarea nerezidentilor – Extinderea ariei de impozitare de la 1 februarie 2013

Comments are closed.