Aspecte TVA – servicii depozitare antrepozit fiscal

Intrebare: Societatea noastra doreste sa se autorizeze ca antrepozit fiscal. Detinem un spatiu de depozitare (rezervoare) in zona Marii Negre si dorim sa prestam servicii de depozitare pacura. Care este tratamentul aplicabil din punct de vedere al TVA.

Raspuns: Desi regula generala in cazul serviciilor de depozitare este aceea ca locul prestarii este legat de locul unde se afla bunul imobil, facturarea facandu-se de obicei cu TVA, in cazul prezentat de dvs. bunurile sunt plasate in regim de antrepozit conform prevederilor art. 144 alin. (1) lit. a) din Codul Fiscal.

In acest sens, conform prevederilor art. 144 alin. (1), lit. c):

(1) Sunt scutite de taxă următoarele:

c) prestările de servicii aferente livrărilor prevăzute la lit. a) sau efectuate în locaţiile prevăzute la lit. a), pentru bunurile aflate în regimurile sau situaţiile prevăzute la lit. a);

In acest caz operatiunea este scutita.

Atentie art. 143 alin. (1) lit. c) s-a modificat incepand cu 1 ian 2010, iar versiunea textului care se gaseste pe site-ul Ministerului de Finante nu a fost actualizata. Scutirea nu mai este prevazuta la acest articol.

This entry was posted in Fiscalitate - contabilitate and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.