<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?><rss version="2.0"
	xmlns:content="http://purl.org/rss/1.0/modules/content/"
	xmlns:dc="http://purl.org/dc/elements/1.1/"
	xmlns:atom="http://www.w3.org/2005/Atom"
	xmlns:sy="http://purl.org/rss/1.0/modules/syndication/"
	
	>
<channel>
	<title>
	Comments on: Stornare operatiune de livrare in cazul unui client ce intra in insolventa	</title>
	<atom:link href="https://blog.viboal.ro/2011/05/23/stornare-operatiune-de-livrare-in-cazul-unui-client-ce-intra-in-insolventa/feed/" rel="self" type="application/rss+xml" />
	<link>https://blog.viboal.ro/2011/05/23/stornare-operatiune-de-livrare-in-cazul-unui-client-ce-intra-in-insolventa/</link>
	<description>o speţă în fiecare zi</description>
	<lastBuildDate>Sat, 05 Oct 2019 10:46:49 +0000</lastBuildDate>
	<sy:updatePeriod>
	hourly	</sy:updatePeriod>
	<sy:updateFrequency>
	1	</sy:updateFrequency>
	
	<item>
		<title>
		By: andrei borbel		</title>
		<link>https://blog.viboal.ro/2011/05/23/stornare-operatiune-de-livrare-in-cazul-unui-client-ce-intra-in-insolventa/#comment-696</link>

		<dc:creator><![CDATA[andrei borbel]]></dc:creator>
		<pubDate>Mon, 06 Jun 2011 13:38:57 +0000</pubDate>
		<guid isPermaLink="false">http://www.spetazilei.ro/spetazilei/?p=1318#comment-696</guid>

					<description><![CDATA[Felicitari pentru raspuns.
As vrea sa adaug ceva: stornarea facturii va avea ca efect ajustarea (in sensul reducerii) bazei de impozitare a TVA in sensul art. 138, operatiune ce va presupune evidentierea unui TVA de recuperat. Astfel, in opinia mea ar trebui ca in spatele facturii de stornare sa existe un acord scris intre parti de rezolutiune a contractului de vanzare-cumparare. Sau eventual chiar un acord tripartit de novatie (inlocuirea cumparatorului si mentiunea ca plata partiala efectuata va fi considerata o plata in contul celei de a doua societati). 
Pe langa riscurile fiscale, vanzarea in pierdere este considerata contraventie, incalcand prevederile art. 17 din OG 99/2000 privind comercializarea produselor si serviciilor pe piata, potrivit carora &quot;Este interzis oricãrui comerciant sã ofere sau sã vândã produse în pierdere, .... Prin vânzare în pierdere, în sensul prezentei ordonanţe, se înţelege orice vânzare la un preţ egal sau inferior costului de achiziţie, astfel cum acesta este definit în reglementãrile legale în vigoare.&quot;
Contraventia se sanctioneaza cu amenda intre 2.000 si 10.000 lei.
Dar, solutia oferita de Bogdan Costea inlatura atat consecintele fiscale cat si pe cele contraventionale.

Cu stima,
Andrei Borbel]]></description>
			<content:encoded><![CDATA[<p>Felicitari pentru raspuns.<br />
As vrea sa adaug ceva: stornarea facturii va avea ca efect ajustarea (in sensul reducerii) bazei de impozitare a TVA in sensul art. 138, operatiune ce va presupune evidentierea unui TVA de recuperat. Astfel, in opinia mea ar trebui ca in spatele facturii de stornare sa existe un acord scris intre parti de rezolutiune a contractului de vanzare-cumparare. Sau eventual chiar un acord tripartit de novatie (inlocuirea cumparatorului si mentiunea ca plata partiala efectuata va fi considerata o plata in contul celei de a doua societati).<br />
Pe langa riscurile fiscale, vanzarea in pierdere este considerata contraventie, incalcand prevederile art. 17 din OG 99/2000 privind comercializarea produselor si serviciilor pe piata, potrivit carora &#8220;Este interzis oricãrui comerciant sã ofere sau sã vândã produse în pierdere, &#8230;. Prin vânzare în pierdere, în sensul prezentei ordonanţe, se înţelege orice vânzare la un preţ egal sau inferior costului de achiziţie, astfel cum acesta este definit în reglementãrile legale în vigoare.&#8221;<br />
Contraventia se sanctioneaza cu amenda intre 2.000 si 10.000 lei.<br />
Dar, solutia oferita de Bogdan Costea inlatura atat consecintele fiscale cat si pe cele contraventionale.</p>
<p>Cu stima,<br />
Andrei Borbel</p>
]]></content:encoded>
		
			</item>
	</channel>
</rss>
