<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?><rss version="2.0"
	xmlns:content="http://purl.org/rss/1.0/modules/content/"
	xmlns:dc="http://purl.org/dc/elements/1.1/"
	xmlns:atom="http://www.w3.org/2005/Atom"
	xmlns:sy="http://purl.org/rss/1.0/modules/syndication/"
	
	>
<channel>
	<title>
	Comments on: Plata dobanzi imprumut asociat persoana juridica nerezidenta fara retinere de impozit la sursa. Directiva 2003-49-EC si masurile tranzitorii privind aderarea Romaniei la UE	</title>
	<atom:link href="https://blog.viboal.ro/2010/09/07/plata-dobanzi-imprumut-asociat-persoana-juridica-nerezidenta-fara-retinere-de-impozit-la-sursa-directiva-2003-49-ec-si-masurile-tranzitionale-privind-aderarea-romaniei-la-ue/feed/" rel="self" type="application/rss+xml" />
	<link>https://blog.viboal.ro/2010/09/07/plata-dobanzi-imprumut-asociat-persoana-juridica-nerezidenta-fara-retinere-de-impozit-la-sursa-directiva-2003-49-ec-si-masurile-tranzitionale-privind-aderarea-romaniei-la-ue/</link>
	<description>o speţă în fiecare zi</description>
	<lastBuildDate>Sat, 05 Oct 2019 10:47:25 +0000</lastBuildDate>
	<sy:updatePeriod>
	hourly	</sy:updatePeriod>
	<sy:updateFrequency>
	1	</sy:updateFrequency>
	
	<item>
		<title>
		By: Bogdan Costea		</title>
		<link>https://blog.viboal.ro/2010/09/07/plata-dobanzi-imprumut-asociat-persoana-juridica-nerezidenta-fara-retinere-de-impozit-la-sursa-directiva-2003-49-ec-si-masurile-tranzitionale-privind-aderarea-romaniei-la-ue/#comment-11</link>

		<dc:creator><![CDATA[Bogdan Costea]]></dc:creator>
		<pubDate>Sun, 31 Oct 2010 21:58:56 +0000</pubDate>
		<guid isPermaLink="false">http://www.spetazilei.ro/spetazilei/?p=227#comment-11</guid>

					<description><![CDATA[In reply to &lt;a href=&quot;https://blog.viboal.ro/2010/09/07/plata-dobanzi-imprumut-asociat-persoana-juridica-nerezidenta-fara-retinere-de-impozit-la-sursa-directiva-2003-49-ec-si-masurile-tranzitionale-privind-aderarea-romaniei-la-ue/#comment-10&quot;&gt;Ana Maria&lt;/a&gt;.

Buna seara,

Ba da, asta inseamna, dar daca va uitati la art. 124 indice 27, se specifica clar acolo ca acest capitol (cap IV, titlul V) se aplica de la 1 ianuarie 2011. 

Astfel, pana la 31.12.2010 inclusiv, dobanzile si redeventele ce provin din Romania, chiar daca sunt platite intre intreprinderi asociate se impoziteaza conform capitolului 1 de la acelasi titlu V.

Asta era si problema in speta in cauza, faptul ca ei au zis ca exista o directiva europeana ce spune clar ca aceste venituri sunt scutite de impozit cu retinere la sursa, dar aceasta directiva nu este aplicabila in Romania (cu derogare de la UE) pana pe 1 ianuarie 2011. Deci pentru veniturile platite pana la 1 ianuarie 2011 (dobanzi si redevente) se retine in continuare impozit la sursa, conform Codului Fiscal sau Conventiilor de evitare a dublei impuneri daca se aduce certificat.]]></description>
			<content:encoded><![CDATA[<p>In reply to <a href="https://blog.viboal.ro/2010/09/07/plata-dobanzi-imprumut-asociat-persoana-juridica-nerezidenta-fara-retinere-de-impozit-la-sursa-directiva-2003-49-ec-si-masurile-tranzitionale-privind-aderarea-romaniei-la-ue/#comment-10">Ana Maria</a>.</p>
<p>Buna seara,</p>
<p>Ba da, asta inseamna, dar daca va uitati la art. 124 indice 27, se specifica clar acolo ca acest capitol (cap IV, titlul V) se aplica de la 1 ianuarie 2011. </p>
<p>Astfel, pana la 31.12.2010 inclusiv, dobanzile si redeventele ce provin din Romania, chiar daca sunt platite intre intreprinderi asociate se impoziteaza conform capitolului 1 de la acelasi titlu V.</p>
<p>Asta era si problema in speta in cauza, faptul ca ei au zis ca exista o directiva europeana ce spune clar ca aceste venituri sunt scutite de impozit cu retinere la sursa, dar aceasta directiva nu este aplicabila in Romania (cu derogare de la UE) pana pe 1 ianuarie 2011. Deci pentru veniturile platite pana la 1 ianuarie 2011 (dobanzi si redevente) se retine in continuare impozit la sursa, conform Codului Fiscal sau Conventiilor de evitare a dublei impuneri daca se aduce certificat.</p>
]]></content:encoded>
		
			</item>
		<item>
		<title>
		By: Ana Maria		</title>
		<link>https://blog.viboal.ro/2010/09/07/plata-dobanzi-imprumut-asociat-persoana-juridica-nerezidenta-fara-retinere-de-impozit-la-sursa-directiva-2003-49-ec-si-masurile-tranzitionale-privind-aderarea-romaniei-la-ue/#comment-10</link>

		<dc:creator><![CDATA[Ana Maria]]></dc:creator>
		<pubDate>Sun, 31 Oct 2010 20:43:02 +0000</pubDate>
		<guid isPermaLink="false">http://www.spetazilei.ro/spetazilei/?p=227#comment-10</guid>

					<description><![CDATA[Buna ziua,
Am si eu aceeasi problema. Dar CF la Titlul V, cap III spune ca Platile de dobanzi si redevente ce provin din ROM sunt exceptate de la orice impozite aplicate cu conditia ca beneficiarul efectiv sa fie o intreprindere din alt stat membru si sa indeplineasca cateva conditii: a) sa fie beneficiarul efectiv al dobanzilor, sa detina minim 25% din valoarea /nr.titlurilor de participare la persoana juridica romana pe o perioada neintrerupta de cel putin 2 ani la data platii, si sa fie intreprinderi asociate. Asta nu inseamna ca nu se retine la sura impozitul?]]></description>
			<content:encoded><![CDATA[<p>Buna ziua,<br />
Am si eu aceeasi problema. Dar CF la Titlul V, cap III spune ca Platile de dobanzi si redevente ce provin din ROM sunt exceptate de la orice impozite aplicate cu conditia ca beneficiarul efectiv sa fie o intreprindere din alt stat membru si sa indeplineasca cateva conditii: a) sa fie beneficiarul efectiv al dobanzilor, sa detina minim 25% din valoarea /nr.titlurilor de participare la persoana juridica romana pe o perioada neintrerupta de cel putin 2 ani la data platii, si sa fie intreprinderi asociate. Asta nu inseamna ca nu se retine la sura impozitul?</p>
]]></content:encoded>
		
			</item>
	</channel>
</rss>
