Structurile offshore – aspecte nespuse în broșura de prezentare

În contextul unei fiscalități apăsătoare și imprevizibile, se poate naște tentația de a explora structuri care să ofere beneficii fiscale prin prisma unei rate de impunere foarte scăzute sau chiar nule. Aceste structuri apar în relație cu o entitate prin care se desfășoară deja activitatea de bază, generatoare de venit. Pornind de la premisa că structura offshore este construită cu scopul de a fructifica beneficii fiscale, aceasta este concepută și controlată în final de un acționar final. Modul în care acest acționar final este afiliat la structura offshore poate fi direct sau indirect, prin interpunerea mai multor societăți sau chiar a unor persoane complet neafiliate.

Legitimitatea substanței unei astfel de structuri poate fi contestată prin mai multe abordări:

Pentru mai multe detalii va invitam sa cititi intreg articolul in urmatorul numar al revistei Curierul fiscal.

This entry was posted in Preturi de transfer and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Structurile offshore – aspecte nespuse în broșura de prezentare

 1. NISTOR ILEANA says:

  Buna ziua !

  Va rog sa-mi raspunde-ti la urmatoarele intrebari :
  1) Care este valoarea diurnei interne si externe ( pt Italia si Spania ) deductibile fiscal, precum si cazarea deductibila fara document ( adica soferul doarme in masina ) si daca are importanta faptul ca firma este in pierdere sau in profit ?

  2) Daca o eroare semnificativa – o cheltuiala omisa – aferenta exercitiilor financiare precedente se efectueaza pe seama rezultatului reportat ( contul 117) este cheltuiala deductibila ? adica se tine cont la calculul impozitului pe profit in anul descoperiirii erorii ? Trebuie depusa declaratia 101 rectificativa ?

  Va multumesc anticipat !
  Cu respect,
  Nistor Ileana

Comments are closed.