Tag Archives: TVA

Servicii de acces la sistemele de distributie de energie electrica. Aspecte TVA. Raportare fiscala

Intrebare: O societate factureaza catre o persoana impozabila din UE servicii de tranzit al energiei electrice prin sistemul national de distributie. Cum se declara in decontul de TVA si in declaratia 390?

Posted in Fiscalitate - contabilitate | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , | Comments Off on Servicii de acces la sistemele de distributie de energie electrica. Aspecte TVA. Raportare fiscala

REGISTRUL BUNURILOR DE CAPITAL

1. DEFINITII Bunurile de capital reprezintă toate activele corporale fixe, a căror durată normală de funcţionare este egală sau mai mare de 5 ani, precum şi operaţiunile de construcţie, transformare sau modernizare a bunurilor imobile, exclusiv reparaţiile sau lucrările de … Continue reading →

Posted in Fiscalitate - contabilitate | Tagged , , , , , , , , , , , , , | 2 Comments

Facturare cu 19% sau 24% TVA? Servicii de constructii – montaj

Intrebare: In luna mai 2010 am incheiat un contract de prestari servicii de bransare la sistemul de energie electrica pentru care am platit un avans de 20% facturat de catre furnizor cu cota de TVA de 19%. Acum, in luna … Continue reading →

Posted in Fiscalitate - contabilitate | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Comments Off on Facturare cu 19% sau 24% TVA? Servicii de constructii – montaj

Ajustarea TVA pentru o cladire achizitionata cu aplicarea masurilor de simplificare (taxare inversa)

Intrebare: O societate a achizitionat in anul 2007 un imobil pentru care nu a platit TVA, ci a facut taxare inversa. La inceputul anului 2010, patronul societatii a inceput sa inchirieze o parte din cladire fara TVA. Exista vreo obligatie … Continue reading →

Posted in Fiscalitate - contabilitate | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , | Comments Off on Ajustarea TVA pentru o cladire achizitionata cu aplicarea masurilor de simplificare (taxare inversa)

Vanzare autoturism pentru care TVA la achizitie a fost nedeductibil

Intrebare: In cazul in care vand un autoturism pentru care nu am beneficiat de deducerea TVA la momentul achizitiei (art. 1451 Cod Fiscal), sunt obligat sa colectez TVA? Raspuns: Conform art. 141 alin. (2) lit. g) din Codul Fiscal

Posted in Fiscalitate - contabilitate | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , | Comments Off on Vanzare autoturism pentru care TVA la achizitie a fost nedeductibil