Contributii sociale indemnizatie administrator – modificari legislative de la 01.01.2012

Intrebare: Obtin indemnizatie pentru calitatea de administrator pe care o detin la o societate comerciala. Este incheiat un contract de mandat iar pozitia mea in cadrul societatii este mentionata si in cadrul actului constitutiv. Ce impozite/contributii datorez pentru aceste venituri tinand cont de modificarile fiscale aparute odata cu aparitia OUG 125/2011? Tin sa precizez ca venitul brut incasat este mai mare decat de 5 ori salariul mediu brut. Se plateste CAS? Daca da baza de calcul este plafonata atat pentru CAS angajat cat si angajator? CAS angajat se deduce din venit nu? si ulterior se calculeaza impozitul. CAS angajator este de asemenea plafonata sau se plateste la valoarea intregului venit? Mai are importanta daca am contract de munca la o alta societate pentru evitarea platii CAS aici?

Raspuns:

Un articol foarte detaliat pe aceasta tema gasiti in nr. 2 al revistei Curierul fiscal. Pentru mai multe detalii click aici.

 

This entry was posted in Fiscalitate - contabilitate and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.