Intrebare: La o societate comercială pe acţiuni administratorul are un contract de mandat şi este pensionar. În acest caz , ce contribuţii trebuie plătite?
Raspuns: Citeste mai departe
Intrebare: Potrivit prevederilor art. 3 alin. (1) din OUG 44/2008 privind desfasurarea activitatilor economice de catre persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale, inteleg ca si persoanele straine se pot autoriza ca PFA in Romania. Care ar fi obligatiile acestora din punct de vedere fiscal? Trebuie sa plateasca pe langa impozit si contributii sociale?
Raspuns: Citeste mai departe
Intrebare: Revin cu inca un aspect pentru clarificare referitor la prima intrebare. In cazul veniturilor din drepturi de autor, daca eu imi calculez impozitul in sistem real contributiile pe care mi le retine platitorul cum se calculeaza la baza prevazuta in OUG 58/2010, adica venit – cota de cheltuieli forfetare? Eu nu aplic sistemul de impozitare pe baza cheltuielilor forfetare.
Raspuns: Citeste mai departe